sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Kaalilaatikkoa
Kaali on yksi suosikkivihanneksistani. Se on herkullista, äärimmäisen halpaa, säilyy tuoreena läpi talven, joten todellista sesonkiruokaa ja äärettömän terveellistä. Kaalissa on muistaakseni C-vitamiinia enemmän kuin appelsiinissa.

Ja ei - kaali ei mielestäni haise kypsyessään pahalle, vaan herkulliselle kypsyvälle kaalille. Suosikkikaaliruokani on kaalilaatikko, joka on äärimmäisen yksinkertainen valmistaa. Kaalia, jauhelihaa, sipulia ja puuroriisiä, vähän mausteita, uuniin hiljakseen kypsymään - ja avot!

Nämä kuvat ovat viime syksyltä vanhasta keittiöstä. Siirryin raskauden myötä aivan uuteen lukuun elämässäni, kun opettelin laittamaan ruokaa ihan vain itselleni ja syömään säännöllisesti. Kumpikaan ei ole aikaisemmassa elämässä oikein ottanut onnistuakseen, vaan olen enimmän aikuisikääni syönyt milloin sattuu ja mitä sattuu ja näin jälkeenpäin ajateltuna ihan liian pieniä määriä. Nyt oli ihan pakko murtaa rutiini ja lopulta siinä onnistuinkin.

Nyt kun olen huolehtinut säännöllisestä ja monipuolisesta syömisestä jo pidempään, huomaan miten suuri vaikutus sillä on ollut jaksamiseeni. Jopa viimeisilläni raskaana tunsin olevani elämäni kunnossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti