maanantai 24. toukokuuta 2010

Asioita joista pidän: True Blood intro

Olen aivan koukussa True Bloodiin. Se on ehkä kaikista seuraamistani HBO:n sarjoista se kaikkien aikojen suurin suosikkini. Se on niin tyly ja tyylikäs! Ja samalla myös hauska.

True Bloodista puhuttaessa on pakko antaa erityismaininta sen 1. tuotantokauden introlle. Pätkä on kuin musiikkivideo tai elokuva, kuvallisesti aivan uskomattoman hieno kokonaisuus. Se kuroo kokoon sarjaa ja sen teemoja, mutta samalla lisärakentaa mielikuvien tasolla sarjan maailmaa taidokkaasti ja antaa visuaalisesti vielä niin paljon enemmän. Ja Jace Everettin Bad Things -biisi toimii niin äärettömän hyvin! Se on niin vicious.



En tiedä montaa vastaavaa esimerkkiä, joissa alkukuvat olisivat yhtä vahvasti rakentamassa tv-sarjasta jotain suurempaa. Toinen aivan ehdoton kiintotähti on Sopranos. Sen intro on yksinkertaisesti upea!



Ihana, joskin hyvin erilainen esimerkki on minusta Office, jonka introa katsoessa tulee väkisinkin hyvälle tuulelle. Jostain syystä en ole koskaan katsonut sarjan brittiversiota. Onkohan se jopa parempi, kuin amerikkalainen veljessarjansa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti