tiistai 30. maaliskuuta 2010

A Bicyclette

Tämä ilahdutti tänään maanantaina: Ihana Yves Montand ja A Bicyclette -laulu. Voiko olla toista yhtä söpöä kappaletta kuin tämä?!


Törmäsin kappaleeseen pari viikkoa sitten, kun katsoimme ystäväni luona Ensemble - c'est tout -elokuvan (suomalaisittain Kimpassa). Se perustuu Anna Gavaldan romaaniin. Kirja ja tarina ovat molemmat varsin tyhjänpäiväisiä, mutta niissä on niin ihanan onnellinen tunnelma. Sellainen alusta asti selvä vire, että tässä tarinassa on kaikenlaisia surullisia käänteitä, mutta lopussa tulee kaikesta huolimatta käymään aivan mahdottoman hyvin. Itse ole lukenut kirjan takavuosina ja Pariisi -nostalgiassani ahmin sen pikavauhtia. Ystäväni piti myös elokuvasta. Hän on erityisen ihastuttunut mummoihin ja pappoihin, joten elokuva, jossa on ihana mummo sai häneltä täydet pisteet.

Kannattaa siis katsoa ja lukea hyvän mielen elokuvana ja kirjana, unohtaen turhan ryppyotsaisuuden. Tämä Yves Montandin kappale A Bycyclette on siis elokuvan loppumusiikkina ja siitä tulee myös uskomattoman hyvä mieli.

Täältä voitte lukea A Bicyclette -laulun sanat. Jos joku osaa ranskaa vielä vähemmän kuin minä, niin kyseessä on polkupyöräretken kuvaus. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti