perjantai 12. maaliskuuta 2010

IHME

Jos teillä on viikonloppuna ylimääräistä aikaa ja olette Helsingissä ja kuljette Rautatieaseman läpi, niin pysähtykää hetkeksi kuuntelemaan tämän vuoden IHME –teosta.

Se on Susan Philipszin ääniteos, jossa hän esittää Sibeliuksen Sydämeni laulun (sanat: A.Kivi). Se on ehkä hienoimpia kappaleita, jonka tiedän. Esittämällä sen, saa helposti silmäni kostumaan ja jokikisen ihkarvani nousemaan pystyyn - hyvällä tavalla.

Philipszin teos hyödyntää asemahallin arkkitehtuuria: ääni suunnataan holvikaton alareunasta ylös, jolloin laulu kiirii kattoa pitkin tilan toiselle puolelle. Tämä synnyttää taiteilijan sanoin ”kuiskausgalleria” –efektin.

Teos esitetään kolmasti tunnissa, eli ihan koko aikaa sitä ei kuule. Joutuu siis ehkä hetkeksi pysähtymään ja odottelemaan. Teos on "avattu" tänään ja ainakin minä aion ilahduttaa sillä itseäni suuntaamalla sen läpi jumppaan päin. Aion myös uhmata keskushallin penkeillä istuvia juoppoja ja ottaa oman paikkani kuunteluun. Olkoon se kohottavin mahdollinen viikonlopun aloitus.

Lisää IHME-päivistä:
www.ihmeproductions.fi

Parasta mahdollista viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti