maanantai 26. lokakuuta 2009

Asioita joista pidän: Hyppykuvat

Tutustuin viime kesän Italian -matkalla minulle uuteen lomakuvien muotoon nimeltä hyppykuvat. Matkakumppaneistani yksi oli vallan hurahtanut tähän juttuun.

Hyppykuva otetaan siten, että mennään johonkin kivaan paikkaan, esimerkiksi puhuttelevan maiseman tai nähtävyyden eteen seisomaan ja sitten hypätään ilmaan ja pyritään vangitsemaan tämä hyppy/ilmassaolo ja mahdollisimman iloinen ilme filmille. Homma toimii siis niin, että yksi ottaa kuvan kun toinen hyppää.

Aluksi ajattelin kovin ryppyotsaisesti, että onpas lapsellista hyppiä moisesti jokaisessa pysähdyspaikassa. En oikein tajunnut homman ideaa. Mutta kun loman edetessä aloin nähdä hyppykuvien koko kirjon, innostuin asiasta. Ne näyttivät tosi hauskalta!

Oheisessa kuvassa voitte nähdä idean demonstroituna. Matkakumppanini ansioksi pitää sanoa, että hänen hyppykuvansa olivat vielä hauskempia kuin tämä. Sitä paitsi tässä harmaassa ankeudessa tuntuu miltei teennäiseltä käyttää tällaista super-aurinkoista esitystä. Puolustaudun sillä, että parempaa ei löytynyt.

Olen itse vielä hyppykuvaneitsyt. Italiassa tyydyin seuraamaan toimitusta vierestä. Mutta aion ottaa seuraavalla lomalla ainakin yhden. Siis skenaario on, että minä hyppään ja joku ohikulkijaparka joutuu vaivautuneena kuvaamaan yksin matkustavan turistinaisen.

Kuva on kotoisin Lovely little things -blogista.

Teemabiisinä The Knifen Bird joka saa ihoni hyvästi kananlihalle:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti