lauantai 3. lokakuuta 2009

Leonardo ja Franciscus

Lähetin tämän postikortin eilen suomalais-italialaisille rakastavaisille Espooseen meren rannalle. Siinäpä vasta inspiroiva rakkaustarina, jota etäisyyden kaltaiset vastoinkäymiset eivät ole horjuttaneet. Ajattelen sitä ajoittain ja saan siitä positiivista energiaa.

Sain heiltä syyskuun alussa kortin Roomasta, kirjoitinkin asiasta. Kortti oli hurjan hieno yllätys!

Tämä kortti on kotoisin Firanzestä, kävin siellä -80-90 -lukujen vaihteessa äidin ja isän kanssa. En enää muista vuotta, enkä kaupungistakaan mitään kovin konkreettista. Pitäisi siis mennä uudelleen. Kuvassa on Leonardo Da Vinci itsensä kuvaamana.

Italiasta puheen ollen äsken Wikipediassa käydessäni huomasin, että 3.lokakuuta on Franciscus Assisilaisen kuolinpäivä. ;D Tämä oli minusta kiinnostava tieto, sillä kävimme kesäkuussa Assisissa. Todella juhlallisen hieno ja mielenkiintoinen paikka, jossa on yksi kauneimmista näkemistäni kirkoista. Se on jyrkkään vuoren rinteeseen rakennettu kaksoiskatedraali, jota koristavat mm. Giotton maalaukset. Umbria oli kaiken kaikkiaan niin kaunis, että voin jotenkin hyvin ymmärtää mistä pyhimys on ajatustensa pohjan ammentanut. On tarvinnut vain katsoa ikkunasta ulos ja ihastella.

Aurinkoista lauantaipäivää kaikille ja erityisesti onnea ja voimia ystävälleni, joka ehkä juuri nyt ponnistaa poikaa maailmaan!

1 kommentti:

  1. Oi Taina, kiitoksia niin paljon, aivan ihana yllätys odotti meitä eilen kotona, miten hienoa...! Olet todella kiltti ja miten ihania asioita kirjoitat tuossa yläpuolella... Rosariokin ilahtui todella ja toivon tosiaan minäkin että nähdään taas pian. SUURI KIITOS.

    VastaaPoista