sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Postikortti Italiasta!

Postikorttiprojektini on poikinut "vastauksen". Kortti tuli henkilöltä, joka ei ole vielä edes saanut minulta korttia. :D Tämän lähetti kauan kadoksissa ollut ystävä Italianmatkaltaan. Onneksi hän oli siellä vain käymässä ja minulla on huomenna tilaisuus tavata tämä viehättävä ihminen.

Nyt se koristaa jääkaapin ovea. Kiinnitin sen pesto-magneetilla, jonka sain lahjaksi Italian kämppikseltäni, eli tytöltä jonka kanssa jaoin huoneen ja kerrossängyn kesäkuussa. Söimme myös paljon pestoa yhdessä. Minusta kokonaisuus toimii. Tähän en voinut kuvata jääkaappimagneettia tosi toimissa, koska keittiöstäni puuttuu tällä hetkellä valo.

Täytyy sano, että tulin kortista aivan valtavan iloiseksi! Se toi tuulahduksen lämpoä ja auringonpaistetta mukanaan. Kiitos kiitos vaan!


Loppuun teemabiisinä yksi kappale ja erityisesti video, josta kovasti myöskin pidän. Se on Beirutin Postcards from Italy:

6 kommenttia:

 1. Oih - ollaan päästy suosikkilistalle :) Pasi löysin kortin postilaatikosta ja oli aivan ihastuksissaan tuodessaan sen mökille. (kortti saapui perjantaina ja pasi haki postin vasta pe illalla ja toi mökille). Kortti koristaa nyt keittiön kaapin päätyä, jossa on jo kuin ihmeen kaupalla säästyneen vintage vinho do porto -kortit.

  Mutta mutta, kortti herätti meissä suurta hämmennystä. Tuo pitkulainen valkoinen talo ei ole se Pasin kämppä, mutta emme myöskään paikanna kuvasta tuota polveilevaa terassitaloa jossa Pasi asui. Molemmat olemme kuitenkin sitä mieltä, että sen pitäisi olla tuon kuvassa seisovan nostokurjen kohdalla oikeassa reunassa. Tässä on siis kaksi vaihtoehtoa: Talo on niin raunioina vielä että se ei näy tässä kuvassa ja sitä kunnostetaan parhaillaan. Toisaalta talo vaikutti varsin uudelta silloin joten se saatta olla itseasiassa rakennettu vasta tämän kuvan ottamisen jälkeen. Konsultoin Pasia vielä tästä mysteeristä. Pitää myös katsoa milloin tämä kuva on otettu - sen unohdin tehdä. Pohdimme myös kuvakulmaa - tässä oin ensi näkemältä jää se fiilis että vanha silta on juuri ja juuri rajattu oikealta pois, mutta voipi olla että tässä ollaan itseasiassa lähempänä Fozia (merta) kuin ensinäkemältä näyttää. Mielenkiintoista.

  Palaan siis asiaan vielä :) Pus och kram.

  VastaaPoista
 2. @Lotta: Kiitos vielä! Ja tämäniltaisesta myös, oli hurjan kivaa nähdä. Muista kertoa miten kävi ja toivottavasti taas pian!

  @Marja: Ooh mikä mysteeri! Hurjan kiinnostavaa! Perustan tämän oman tulkintani sille, että muistan edelleen miten uuden vuoden aattona olimme sen oikealla ylhäällä olevan ison vaalean rakennuksen edessä poksauttamassa kuohuvia auki ja sen ohitse laskeuduttiin portaita siihen teidän ohi vievälle kadulle, joten, minun laskun mukaan se oikea talo olisi ollut juuri tuo valkoinen pitkulainen. Mutta teillä kai se vankin tieto on. =)

  Ja tästähän voi oikeastaan vetää vain sen johtopäätöksen, että meidän pitää mennä takaisin varmistamaan asia. :D

  VastaaPoista
 3. Voi Taina, kiitos itsellesi! Tiedätkö miten paljon minulle merkitsi nähdä ja tavata sinut taas! Oli hienoa. Totta kai, pian taas.

  VastaaPoista
 4. No niin, asia selvisi. Kuvakulma on sellainen, että se rajaa juuri ja juuri Pasin kämpän pois. Vertaapa tähän kuvaan, jossa pasin kämppä on tuo rakennus johon johtaa tuo hissisysteemi: http://static.panoramio.com/photos/original/517301.jpg

  Kun vertaat sitä postikorttiin niin kortin kuva on otettu paljon jähempää merta Vila Nova de Gaian puolelta niin ettei tuo Pasin kämppä enää ole kuvassa. Hassua, mutta muistan aina kun ostin näitä kortteja sai oikein valitsemalla valita sellaisen että Pasin kämppä näkyi. harjaantumaton silmä meni usein lankaan :)

  VastaaPoista
 5. Aivan aivan aivan! Nythän se näyttää ihan selvältä ja kun mainitsin hissin, niin muistinkin sen heti. Tässä hämää se, että joki tekee juuri siinä kohdassa mutkan. Ei meinaa ymmärtää, minne talo on kadonnut ennen kuin näkee. Onpa muuten hassua, että ovat juuri sen eiffelin hissin rajanneet kuvasta, vaikka se on niin tosi hieno.

  Olipas mukava arvoitus! :)

  VastaaPoista