tiistai 25. elokuuta 2009

Das neue Berlin


Jos ikävöi Berliiniin, kannattaa mennä katsomaan Laiturille ensi viikolla aukeavaa näyttelyä Das neue Berlin. Näyttely esittelee Berliinissä yhdistymisen jälkeen tehtyjä kaupunkirakentamishankkeita. Vaikka olen suuri kaupunkisuunnittelun ystävä, haluan mennä katselemaan kuvia pelkästä fiilistelyn ilosta. Oheinen kuva on näyttelystä.

Laituri on Helsingin vanha linja-autoasema, jonka ympäristöä kaupunki ei ole vieläkään saanut arvoiseensa kuntoon. Esimerkiksi hieno aukio Laiturin ja Lasipalatsin välissä ei ole lähimainkaan siinä käytössä, mitä sen potentiaali antaisi olettaa. Pois pois Harry's bar ja tilalle jotain kutsuvaa ja kulttuurin kuluttamiseen kannustavaa - vaikkapa kaupunkilaisten ilmainen olohuone.

Olen käynyt Berliinissä aikuisiällä kerran, vietin siellä viikon viime talvena. Siitä tuli aika merkittävä luku I left my heart -paikkojen listaani. Haaveilen, että pääsisin sinne taas pian uudelleen. Tällä hetkellä kaikki ulkomaanmatkoihin varatut varat vain sattuvat suuntautumaan Tanskanmaalle.

Näyttely on auki 2.9.-19.9.
Laituri, Narikkatori 2, 00100 Helsinki, Avoinna: ti-pe 10-18, la 12-16, Vapaa pääsy!

Lisäys 30.8.09:
YLE Teema esittää ehkä hienoimman mahdollisen dokumentin Berliini 24h. Vuorokauden kestävässä dokumentissa seurataan berliiniläisten elämää vuorokauden aikana. Voisin hyvin linnoittautua päiväksi roskaruoan kanssa kotiin katsomaan dokkaria. Voisin ja linnoittautuisin, jos vain olisin Suomessa. Melkein harmittaa, että sattuu näin pahasti päällekkäin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti